5 min read

GK velger Gobi Stories for å presentere ansatte på sin karriereside

Written by
Kristoffer Lande
Published on
March 11, 2024


GK er Skandinavias ledende leverandør av teknikk i bygg med en omsetning på over 6 milliarder kroner. Med rundt 3000 ansatte og 100 kontorer i Norge, Sverige og Danmark leverer de smarte og bærekraftige løsninger innen ventilasjon, kulde, byggautomasjon, elektro og rør. Deres misjon er å bygge bærekraftige samfunn for generasjoner.

Da GK i 2022 skulle bygge nye karrieresider var det spesielt viktig å vise potensielle kandidater de mange mulighetene som finnes på tvers av konsernet.

Vi skulle lansere selskapets første employer branding-kampanje og samtidig bygge nye karrieresider da vi kom i kontakt med Gobi, og det var en gamechanger. Med Gobi kan vi presentere hvem vi er og hva vi jobber med på en nedtonet og ekte måte. Vi kan produsere langt mer på kortere tid, uten at det krever profesjonelt kamera eller mange runder i dyre redigeringsverktøy

Maiken Danielsen Mandal, kommunikasjonsrådgiver og ansvarlig for digitale kanaler i GK.


Samtidig er GK svært opptatt av inkludering og mangfold, og har et stort fokus på sosial bærekraft. Da GK kom i kontakt med Gobi ble det raskt åpenbart at videoplattformen ville være «hånd i hanske» for å kunne ytterligere styrke dette fokuset. Etter kort tid var GK i gang med sine første egenproduserte «stories», hvor de publiserte en rekke videoer av sine medarbeidere, som stolt kunne fortelle om både arbeidsplass- og oppgaver.

Eksempel fra karrieresiden til GK Norge

Etter en vellykket lansering av nye karrieresider – nå med autentisk videoinnhold fra de ansatte – bestemte GK seg også for å utvide bruken av Gobi, og har blant annet tatt i bruk video for ansattintervjuer og i artikler for å prøve nye måter å kommunisere innhold på. Det som startet som et pilotprosjekt i Norge har etter hvert strukket seg på tvers av bruksområder og landegrenser, og de bruker nå Gobi både i Norge, Sverige og Danmark.

Vi ser på Gobi både som en kanal og et format, fordi vi kan gjenskape story-formatet som mange kjenner til, og nærmest klippe story-boblene inn i hvilken som helst sammenheng. Jeg har også stor tro på multimedialt innhold fordi det treffer flere, og vi kan både skildre historier med ekte øyeblikk fanget på video, og la våre ansatte fortelle sine egne historier på en mer direkte måte enn et større filmoppsett tillater

Maiken Danielsen Mandal, kommunikasjonsrådgiver og ansvarlig for digitale kanaler i GK.


Leder for talent, kultur og mangfold i GK, Caroline Kindle, mener Gobi bidrar til at de kan fortelle ekte opplevelser fra egne medarbeidere.

Det kan bli litt glatt å kommunisere på områder som mangfold, men med ekte medarbeidere som forteller om arbeidet og deres opplevelse får vi vist fra at det vi gjør faktisk betyr noe på en helt annen måte enn kommunikasjon direkte fra arbeidsgiver

Caroline Kindle, Leder for talent, kultur og mangfold


Vi er svært imponert over GK med hvor raskt de kom i gang, og kvaliteten de har produsert fra første dag. Det er flott å se at store industrikonsern setter fokus på sosial bærekraft, og virkelig etterlever verdiene de har satt for selskapet. Vi er stolte over å ha GK som kunde, og ser frem til å fortsette samarbeidet!

Want to kickstart your Employer Branding?

Receive your own personlized Storyguide! Perfect for you and your team.

Employee testimonials
Create a team challenge
See examples from others
By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.